CERNOZIOMUL DIN MOLDOVA ESTE CONTAMINAT DE CHIMICAȚI

333

Ecologiștii și oamenii de știință bat  alarma. Solul cernoziom fertil din Moldova, este contaminat cu substanțe chimice ,pesticide și îngrășăminte minerale.

Populația din republică suferă de această situație deoarece  poluarea solului are un efect negativ asupra alimentelor pe care le consumăm zilnic. Experții spun că potențialul solurilor de a combate poluarea este limitat. Și spun că principala prioritate în Moldova ar trebui să fie prevenirea poluării chimice a cernoziomului.

Oamenii de știință raportează că țara are nevoie de o abordare complet nouă a agriculturii. În ultimele decenii, cernoziomurile din  Moldova  au pierdut peste 50 la sută humus, ceea ce a înrăutățit proprietățile microbiologice ale solului. La urma urmei, humusul este un nutrient organic, un fel de „pâine” pentru culturile plantelor.

Experții spun că calitatea acoperirii solului în Republica Moldova pe majoritatea terenurilor agricole este nesatisfăcătoare, iar pe unele terenuri poate fi chear critică.

CERNOZIOMUL DIN MOLDOVA ESTE CONTAMINAT DE CHIMICAȚI

CERNOZIOMUL DIN MOLDOVA ESTE CONTAMINAT DE CHIMICAȚI Poluarea solului are un efect negativ asupra alimentelor pe care le consumăm zilnic

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 2. Dezember 2019

Cmentariile sunt închise