CNESP a introdus noi restricții: Toți cetățenii sunt obligați să dețină la ei un act de identitate

Autorităţile din domeniul ordinii publice și organelor cu funcții de control vor intensifica supravegherea respectării măsurilor de prevenire şi control al infecţiei COVID-19.

Potrivit noii hotărâri CNESP din 8 octombrie curent, toți cetățenii, cu excepția minorilor, sunt obligați, pe tot parcursul perioadei de stare de urgență în sănătate publică, să dețină un act de identitate, o copie sau o fotocopie în format digital a documentului în timpul aflării în toate spațiile publice închise și deschise, inclusiv în transportul public.

Menționăm faptul că, conform deciziei CNESP din 8 octombrie curent, autorităţile din domeniul ordinii publice și organelor cu funcții de control vor intensifica supravegherea respectării măsurilor de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 atât în cazul persoanelor fizice, cât și juridice.

Reamintim că, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 2140 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care peste 300 în stare extrem de gravă și 36 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Citește și

Comentariile sunt închise