Coadă interminabilă de autocare și microbuze, surprinsă la vama Leușeni

De câteva zile cozile formate de microbuze și autocare la vama Leușeni nu se mai termină. Șoferii sunt indignați de faptul că trebuie să aștepte ore în șir pentru a traversa frontiera.

0

De acestă dat, coada s-a format pe sensul de intrare în țară, transmite realitatea.md.

Punctul vamal Leușeni, pe sensul de intrare, sunt cozi formate de microbuze și autobuze deja a doua zi. Șoferii stau câteva ore pentru a intra pe teritoriul Republicii Moldova, în condițiile în care vama românească este trecută „mult mai repede”. 

Deoarece temperatura aerului este negativă, șoferii sunt nevoiți să țină pornit motorul ca să încălzească automobilele”, a scris un internaut pe rețelele de socializare.

În contextul dat, Raisa Novițchi, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, a declarat pentru Realitatea că periodic se formează cozi la vama Leușeni, iar motivele sunt iresponsabilitatea unor șoferi, perioada sărbătorilor și faptul că majoritatea optează anume pentru acest punct de trecere.

„Motivul de bază este că vin sărbătorile și mulți dintre conaționali revin acasă. Alt motiv e că mulți preferă trecerea prin vama Leușeni fiindcă este mai aproape, deși Sculeni și Costești sunt libere. 

În deosebi, a fost aglomerație de autocare și microbuze. În continuare este flux continuu. Totodată, este și faptul că ne aflăm în perioada pandemică, pe lângă pașaport, călătorul trebuie să prezinte și alte documente sau mai sunt și cei care nu completează online fișa epidemiologică. Însă, cu toate acestea, chiar se lucrează la capacitate! 

De săptămâna trecută, două piste pentru autocare și microbuze au fost deschise. Suntem mai mulți la număr și noi, și vameșii. Comunicăm în permanență despre situația reală și evident îndemnăm cetățenii să diversifice alegerea, cum ar fi Sculeni si Costești”, a declarat Raisa Novițchi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture