Contrabandă la hotarul de sud al Moldovei: Au fost depistați bani, arme, alcool și produse din tutungerie

Pe parcursul acestei săptămâni, un caz de contrabandă cu alcool etilic și produse de tutungerie în Ucraina, transportate prin culoarul verde de la hotarul de sud al Moldovei, a fost investigat de angajații Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului național de investigații, în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Ca rezultat al cercetărilor efectuate, s-a stabilit că figuranții sunt cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 28-49 de ani, toți originari din orașul Taraclia, precum și faptul că aceștia au activitate ilegală de mai mulți ani.

În baza probelor acumulate, au fost inițiate un șir de percheziții la domiciliile figuranților, în municipiul Chișinău și orașul Taraclia. Astfel, au fost depistate și ridicate câteva mii de euro a căror proveniență urmează a fi identificată, precum și peste 20 de vase de diferite volume, cu capacitatea totală de o tonă. În unul din aceste vase, cu capacitatea de 600 litri, se conținea alcool etilic, destinat contrabandei.

Au mai fost ridicate arme de diferite tipuri, unele dintre ele deținute ilegal, produse din tutungerie, dar și alte obiecte relevante pentru cercetarea faptei, a căror apartenență urmează a fi verificată.

Actualmente, suspecții sunt cercetați în stare de libertate.

Fapta este investigată prin prisma infracțiunii de contrabandă, care potrivit Codului Penal se sancționează cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Foto: Poliția

Foto: Poliția

Sursa: cotidianul.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture