Contrabandiști, urmăriți ca-n filme. Cum arată pneurile mașinii lor după ce poliția a folosit un dispozitiv special de oprire

Polițiștii din Suceava au reușit să facă o captură-record de țigări, după o urmărire în trafic ca-n filme, în timpul căreia au mai multe tras focuri de armă. Contrabandiștii au putut fi opriți abia când polițiștii au folosit un dispozitiv special, care a făcut praf anvelopele mașinii folosite de traficanți, scrie digi24.ro

Agenții au confiscat nu mai puțin de 1,5 milioane de bucăți de țigarete.

Polițiștii aveau informații despre transportul ilegal, iar în localitatea Straja au încercat să oprească un microbuz și un autoturism care transporta marfa de contrabandă. Șoferii nu au oprit la semnalele polițiștilor, iar aceștia au pornit pe urmele contrabandiștilor.

S-au cerut întăriri, iar în localitatea Vicovu de Sus, politiștii au folosit dispozitivele de blocare.

Aceste dispozitive au fost primite în septembrie și acum au fost folosite pentru prima dată.

Chiar și așa, șoferii au încercat să își continue traseul. Atunci s-au tras focuri de armă. În cele din urmă, polițiștii au reușit oprească microbuzul în care se aflau țigările de contrabandă, dar contrabandiștii au reușit să fugă.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au folosit dispozitivul de oprire a vehiculelor, fiind perforate toate cele 4 anvelope ale microbuzului care transporta țigarete de contrabandă. S-a utilizat din nou armamentul din dotare, persoana care conducea microbuzul respectiv reușind să se facă nevăzută în lunca râului Suceava. A fost efectuată cercetarea la fața locului și au fost inventariate țigaretele de contrabandă fiind identificate în microbuz 76.149 de pachete de tigarete, respectiv 1,5 milioane de bucăți de țigarete de proveniență extracomunitară. S-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, cercetariile fiind continuate sub supravegherea procurorului de caz pentru identificarea autorului sau autorilor și probarea activității infracționale”, a declarat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Operațiune spectaculoasă de urmărire

Polițiștii spun că „autoturismul care seconda microbuzul a efectuat manevre constante de șicanare în trafic a autospecialei și de blocare a accesului acesteia pentru a asigura scăparea microbuzului”.

După ce s-a instituit filtrul rutier de pe raza orasului Vicovu de Sus, polițiștii au făcut din nou semnalul regulamentar de oprire, după care, în premieră, a fost folosit dispozitivul special de blocare a accesului și trecerii auto asupra microbuzului.

„Acesta și-a continuat deplasarea, însă a fost nevoit ulterior să oprească, având în vedere avariile suferite la nivelul pneurilor. În toată această perioadă, autoturismul care însoțea microbuzul a efectuat manevre riscante pentru a asigura scăparea acestuia. Polițiștii au executat focuri de armă în plan vertical, dar și asupra celor două vehicule. Conducătorul microbuzului a oprit sub protecția celuilalt autoturism, a sărit din microbuz și a fugit în lunca râului Suceava din apropiere, celălalt autoturism abandonând microbuzul. Echipajul de poliție a indisponibilizat microbuzul asigurând paza acestuia, existând riscul ca persoanele implicate în sfera contrabandei să revină, având în vedere cantitatea mare de țigarete transportate”, au precizat polițiștii, citați de Mediafax.

Sursa: digi24.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture