Criză în farmacii: Lipsește un preparat vital pentru epileptici

Fiecare zi este o adevărată provocare pentru persoanele care suferă de epilepsie. Și asta pentru că în farmacii lipsește un preparat absolut vital pentru a opri crizele.

Părinții care au copii bolnavi își fac rezerve din străinătate sau îl iau cu împrumut unii de la alții.

In farmaciile din țară lipsește cel mai important tip de diazepam – medicament vital pentru epileptici. În lipsa acestui preparat, orice convulsie poate deveni fatală.

În replică, Agenția Medicamentului afirmă că în curând preparatul va reveni pe rafturile farmaciilor.

Întrebat de ce a lipsit până acum, reprezentantul instituției a dat vina pe procesul de producție, transmite  Tv8.md.

Jurnalistii Au cerut o explicație de la Agenția Medicamentului. Un reprezentant a dat asigurări că în câteva zile, medicamentul va apărea în farmacii.

„Abia acum a fost primit tot pachetul de documente necesar pentru autorizarea medicamentului. De ce a fost așa? Poate probleme de producere, este preparat german. El acum este la stadiu de laborator, este primită autorizația. Cel târziu în două zile el va apărea pe piața farmaceutică, inclusiv în farmacii”, a declarat Vlad Terr, reprezentantul Agenției Medicamentului.

Medicamentul lipsă face parte din lista preparatelor compensate de autorități. Celelalte care pot fi găsite în farmacii costă extrem de mult și sunt mai puțin eficiente pentru primul stadiu al crizei de epilepsie.

Ultimele date arătau că în 2017, în Republica Moldova erau înregistrați în jur de 30 de mii de bolnavi de epilepsie.

Criză în farmacii: Lipsește un preparat vital pentru epileptici

Criză în farmacii: Lipsește un preparat vital pentru epileptici

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 11. September 2019

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture