Cum arată plămânii unui pacient infectat cu noul coronavirus

Un video făcut public de un doctor din Statele Unite dezvăluie cum sunt afectați plămânii unui pacient de noul coronavirus, prin intermediul unei radiografii 3D.

Potrivit medicilor, bărbatul era asimptomatic acum câteva zile, însă, în prezent, plămânii săi nu reușesc să mai funcționeze în mod corect, transmite CNN.

Imaginile arată o vătămare extinsă a plămânilor unui bărbat în vârstă de 59 de ani, cu hipertensiune arterială. Acum, după ce a fost infectat, el are nevoie de un ventilator care să-l ajute să respire, dar și de un aparat care să circule și să-i oxigeneze sângele.

„Acesta, în afară de hipertensiune arterială, nu are alte probleme semnificative de sănătate”, a declarat medicul Keith Mortman.

Zonele de culoare galbenă arată părțile infectate ale plămânului. Din imagini rezultă faptul că mai multe zone ale plămânilor sunt afectate. Tot medicii mai adaugă că la pacienții sănătoși nu ar apărea nicio zonă galbenă, în momentul radiografiei.

„Este un proces inflamator puternic în plămâni, în încercarea de a controla infecția. Odată ce sunt afectați, plămânii își revin foarte greu. Pentru aproape 2% – 4% dintre pacienții infectați cu Covid-19, distrugerea plămânilor este ireversibilă. Vreau ca oamenii să înțeleagă ce poate să însemne asta. Oamenii trebuie să ia asta în serios”, a mai adăugat medicul.

Inflamarea împiedică plămânii să poată oxigena sângele și să îndepărteze dioxidul de carbon. Astfel, acest lucru înseamnă că pacientul va avea nevoie de mai mult aer pentru a echilibra nivelul de oxigen și de dioxid de carbon.

Sursa protv.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture