Cum arată prima Dacie electrică? Automobilul, surprins în România

112

O mașină de model Dacia a fost surprinsă la o stație de încărcare din România. Vehiculul este unul de probe, în condițiile în care producătorul român se pregătește să-și lanseze prima mașină electrică în 2021, scrie cotidianul.md

Pozele au apărut pe pagina de Facebook „Atelierul de Detailing” și surprind o Dacie destul de asemănătoare cu prototipul mașinii electrice, prezentat anterior de constructorul de la Mioveni.

Conceptul pre-serie a primit numele Dacia Spring Electric și ia forma unui SUV de oraș care va avea o autonomie electrică de peste 200 de kilometri, conform standardului WLTP.

Într-un interviu acordat presei britanice, Laurens van den Acker, directorul de design al Grupului Renault, a spus că versiunea de serie pentru Dacia 100% electrică va fi “foarte apropiată” de concept.

“Nu este un secret că se bazează foarte mult pe Renault K-ZE. Facem tot posibilul ca prețul să rămână cât mai jos. Mulți au spus că nu ar fi o mașină potrivită pentru Dacia, însă ar putea să devină exact ceea ce așteptau clienții. Nu toată lumea își permite o electrică premium,” a explicat van den Acker.

Versiunea de serie a conceptului Dacia Spring Electric va apărea pe piață în prima jumătate a anului 2021.

Dacia nu a oferit niciun fel de indicii cu privire la prețul de comercializare pentru versiunea de serie care va fi disponibilă de anul viitor, cu excepția faptului că va fi „cea mai accesibilă mașină electrică de pe piață”.

Sursa: cotidianul.md

Cmentariile sunt închise