Cum va livra gazul în R.Moldova compania poloneză PGNiG

Astăzi, 27 octombrie, compania poloneză PGNiG, urma să livreze în R.Moldova un milion de metri cubi de gaze naturale.

0

Acesta este rezultatul unui contract semnat de Moldova și compania poloneză pentru o achiziție de probă. Potrivit unui comunicat emis compania poloneză PGNiG gazul va fi livrat printr-un punct de intrare la granița moldo-ucraineană.

,, Grupul PGNiG este profund angajat în principiul solidarității energetice, pe care îl vedem ca o condiție pentru buna funcționare a pieței de gaze din Uniunea Europeană și din țările învecinate. Ghidați de acest principiu, ne-am hotărât să participăm la licitație, al cărei scop a fost de a asigura de urgență economia Moldovei cu combustibil gazos în cazul unor probleme cu aprovizionarea acesteia din Rusia” – a declarat Paweł Majewski, Președintele PGNiG SA.

 

Gazul va fi livrat printr-un punct de colectare de la granița moldo-ucraineană. La implementarea contractului, PST va coopera cu Grupul ERU, care este un partener principal al PGNiG în Ucraina.

 

,,Considerăm că dificultățile actuale vor încuraja Moldova să-și diversifice sursele de aprovizionare cu gaze și să se integreze în continuare cu Uniunea Europeană, inclusiv prin implementarea reglementărilor comunitare privind piața gazelor”- a menționat Yaroslav Mudryy, managing partner la ERU Group .

 

Ca urmare a reducerii aprovizionării cu gaze, parlamentul Republicii Moldova a decretat stare de urgență pe 22 octombrie. Potrivit autorităților moldovenești, volumul de gaze transportat în comportă riscul perturbării funcționării sistemului de transport din cauza presiunii insuficiente în conductele de gaze.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture