Dacă pentru Chicu nu este nuntă, atunci nici pandemie nu mai este în Moldova

,,Cât timp nunțile, nu le numim nunți, sunt permise și în pandemie”, s-a gândit premierul Ion Chicu, și și-a însurat unul din feciori

,,Nu este o nuntă, nici după formă, nici după conținut.”

Așa a comentat după 4 zile de tăcere, premierul Ion Chicu, petrecerea la care săptămâna trecută a fost socru mare. Mai mult Chicu a menționat, că nu a fost încălcată nici una ditre restricțiile de nerăspândire a coronaviruslui. Iar de fapt la eveniment ar fi participat doar sora și 3 trei cumnați ai permierului.

,,Au participat exclusiv, unchii și mătușile. Vă spun așa cum este.”

Însă secvențele video cu nunta de la Vinăria Poiana, nu mint. Din imaginile surprinse în timp ce tinerii însurăței bucurau oaspeții cu primul dans de familie, se observă peste 20 de persoane. Întrun al moment de bâlbe, Ion Chicu a spus că astfel de evenimente ar fi permise conform… nu se știe conform ce.

,,Deci este eveniment, care este permis conform… Deaceea nu s-a încălcat nimic în opinia mea.”

Mai mult premierul spune, că restul sunt speculații. Și că rămân pe conștiința răutocioșilor, care s-au întrebat dacă în seara de 28 august, a fost o nuntă sau nu. Și a închis subiectul.

,,E mult politic, multe speculații. Deoarece afectează bineînțeles și familia. Eu vreau să vă spun cu toată responsabilitatea, deci nu s-a încălcat regulile respective. Acest subiect îl consider închis.Iar cei care continue să speculeze, le rămâne pe conștiința lor.”

În cadrul conferinței de presă de astăzi, întrebat care este diferența dintre o nuntă/cumetrie și o petrecere cu 50 de oameni, șeful ANSP, a declarat că nu este el persoana potrivită care ar trebui să explice acest aspect.

Nicolae Furtună șeful ANSP: ,,Eu nu sunt specialist în nunți și cumetrii și sunt foarte sincer în fața întregii prese. Deci Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică a aprobat felurile de evenimente care sunt permise, cu excluderea nunților și cumetriilor.

Cât despre nunta în cauză, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a declarat că au fost emise anumite sancțiuni, deși susține că nu cunoaște dacă a fost amendat localul. Alte detalii nu a oferit, menționând că cu mai multe informații ar putea veni într-un brifing ca va fi organizat vinerea aceasta.

Dacă pentru Chicu nu este nuntă, atunci nici pandemie nu mai este în Moldova

Dacă pentru Chicu nu este nuntă, atunci nici pandemie nu mai este în Moldova

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 2. September 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture