De ce tinerii din Moldova nu ies la proteste

Tinerii din Republica Moldova nu ies la protest pentru că sunt apatici sau le este frică. Este părerea unor studente de la Bălți, care cred, că în mare parte, temerile pornesc de la factorul politic.

Rodica Nastas, studentă: „Nouă ne este frică. Credem că dacă vom ieși, ne vor vede reprezentanții altor partide și ne vor amenința. Am căpătat un fel de frică.”

Iana Cornilov, studentă: „Țin minte, anul trecut, când s-au reținut bursele, 2 sau 3 luni, atunci, profesorii au început să ne întrebe de ce nu ne revoltăm. Sunt cazuri, când mișcarea studențească dă startul unei revoluții. Noi am spus, poate se rezovă totul fără implicarea noastră. Tinerii nu sunt siguri în propriile forțe.”

Iana Cornilov, studentă în anul trei la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, susține că a rămas dezamăgită de spiritul pesimist a unor colegi de-ai săi. S-a ântâmplat atunci, când a încercat să meargă împotriva ideii de a mări durata unei ore academice.

Iana Cornilov, studentă: „Personal, am încercat să intervin într-o situație, atunci când s-a trecut de la ora academică de 80 de minute și nu 90. Am realizat un fel de petiție în care strângeam semnături de la studenți. La un moment dat, un student mi-a dat de înțeles că totul va fi în van.”

În concluzie, studentele au afirmat că tinerii au nevoie de mai multă susținere reciprocă, dar și de  un imbold din partea oamenilor cu experiență în spate.

Politologii consideră că tinerii sunt decepționați de actuala putere.Totodată, tineretul preferă să plece din țară, iar ceilalți înțeleg că prin proteste, în modul în care acestea se desfășoară, nu se poate obține nimic.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture