De la începutul anului, Fiscul a înregistrat circa şase mii de contracte de locațiune

În perioada lunilor ianuarie – aprilie 2021, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a înregistrat 5 936 de contracte de locațiune/chirie, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, ca urmare a acțiunilor întreprinse, au fost identificate 2 091 de persoane fizice care dau în locațiune/chirie bunuri imobile. „Pentru 231 de persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile și nu s-au conformat prevederilor legale, au fost calculate suplimentar spre plată la buget: plăți de bază – 187,7 mii de lei, penalități – 16,7 mii de lei și amenzi – 42,1 mii de lei”, indică SFS.

Serviciul Fiscal de Stat atenţionează că, în conformitate cu Codul fiscal, subiecţii impunerii persoane fizice care nu desfăşoară activitate de întreprinzător şi transmit în posesie şi/sau în folosinţă (locaţiune, arendă, uzufruct, superficie) proprietate imobiliară, achită impozit în mărime de 7% din valoarea lunară a contractului.

Persoanele menţionate sunt obligate, în termen de trei zile de la data încheierii contractului, să-l înregistreze la Serviciul Fiscal. Acest impozit se achită lunar, cel târziu la data de 25 a lunii în curs, în modul stabilit de SFS.

Foto: stirilekanald.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture