Delegația Ucrainei, față în față cu cea a Rusiei. Start pentru runda 3 a discuțiilor

0

În aceste clipe, în Belarus au loc negocieri între Ucraina și Federația Rusă, după invazia din 24 februarie a armatei ruse. Delegațiile celor două țări implicate în conflict se află față în față, transmite tv8.md.  

UPDATE 16:55 Negocierile sunt în desfășurare, a treia rundă ar trebui să înceapă în curând, a spus consilierul șef Mihail Podoliak.

Din delegația Ucrainei fac parte șeful fracțiunii parlamentare „Sluga Naroda”, Davida Arahamia, ministrul Apărării, Alexei Reznikov, consilierul șefului Biroului Președinției, Mihail Podoliak și alți oficiali.

Potrivit unui comunicat al Președinției Ucrainei, subiectele – cheie care urmează a fi supuse negocierilor sunt încetarea imediată a focului și retragerea trupelor militare din Ucraina.

Într-o intervenție în direct pentru Currentime.tv, consilierul președintelui Ucrainei, Aleksei Arestovici, a declarat că Ucraina înaintează „condiții clare” pe masa negocierilor – „încetarea focului și retragerea tuturor trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei”.

La întrebarea moderatorului despre care trupe este vorba, Arestovici a declarat: „Din Donbas și Crimeea. Toate trupele de pe teritoriul Ucrainei”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture