Denumirile ocupațiilor din R.Moldova vor fi expuse la feminin

Funcțiile vor fi declinate la feminin.

Guvernul R.Moldova a aprobat Structura Clasificatorului ocupațiilor din țară. Documentul dat prevede expunerea la feminin a ocupațiilor în Clasificator, potrivit propunerilor Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, în același timp și a recomandărilor instituțiilor europene în legătură cu asigurarea principiului egalității și echității între femei și bărbați.

Până acum, denumirile ocupațiilor au fost expuse la feminin, doar în cazurile în care forma respectivă este atestată în sursele lexicografice. Denumirile de ocupații au fost clasificate în 10 grupe majore și 40 de subgrupe majore, 127 grupe minore și 433 de grupe de bază.

Clasificatorul ocupațiilor din Republica Moldova este aplicat în toate domeniile de activitate economică și socială și este obligatoriu pentru toate autoritățile administrației publice centrale și locale, întreprinderile, organizațiile și instituțiile, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare juridică, și alte persoane juridice și fizice care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova, la completarea documentelor oficiale, ori de câte ori se cere indicarea ocupației.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture