Directorul Moldsilva, în vizorul ANI: s-a autodesemnat președinte în trei consilii de administrare și a încasat 66000 de lei

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese de către actualul director al Agenției Moldsilva, Dumitru Cojocaru.

În cadrul unui control inițiat în baza unei sesizări, inspectorul de integritate a constatat că directorul Moldsilva, având interes material a admis trei situații de conflict de interese în care a fost vizată inclusiv propria persoană, scrie jurnal.md.

Potrivit unui comunicat al ANI, în februarie 2020, directorul Agenției s-a autodesemnat în calitate de președinte al Consiliilor de administrare în trei întreprinderi de stat din domeniul silviculturii, cu sediul la Edineț, Orhei și Strășeni.

Ulterior, a semnat un ordin prin care a dispus acordarea unor indemnizații lunare în mărime de 3000 de lei fiecărui membru al acestor Consilii, inclusiv propriei persoane.

În toată această perioada, directorul Moldsilva a încasat circa 66 de mii de lei, iar ulterior a emis un ultim document prin care a hotărât să își anuleze calitatea de președinte în cele trei consilii de administrare, doar că a revocat acest act cu efect pentru trecut din data de 6 februarie 2020.

Conform legislației speciale a ANI, directorul Moldsilva trebuia să informeze organul ierarhic superior și să aștepte o soluție cu privire la conflictele de interese reale în care se afla.

Dacă actul emis de ANI  va rămâne definitiv, acesta riscă să rămână fără mandatul de director al Agenției Moldsilva și fără dreptul de a mai ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de 3 ani.

Totodată, inspectorul de integritate va include numele acestuia în Registrul interdicțiilor.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture