Disney s-a transformat în fabrică de șomeri. 28.000 de angajați, concediați din cauza pandemiei

Gigantul american Walt Disney a anunțat că va concedia 28.000 de angajați, cei mai mulți de la divizia de parcuri de distracții, după ce acestea au fost afectate masiv de pandemia de coronavirus, scrie libertatea.ro cu referire Reuters.

Divizia de parcuri a Disney are peste 110.000 de angajați în SUA, între care 77.000 la Walt Disney World Florida și 32.000 la Disneyland în California. Disney mai deține parcuri în Paris, Hong Kong, Shanghai și Tokyo.

Care sunt cauzele

Josh DAmaro, președintele diviziei de parcuri a Disney, a spus că decizia privind concedierile vine ca urmare faptului că parcurile redeschise funcționează la o capacitate limitată și a incertitudinii privind durata pandemiei.

Acesta spune că măsura a fost exacerbată de decizia statului american California, care are a impus restricții dure și din cauza cărora Disneyland nu a putut fi redeschis. DAmaro a afirmat că societatea a încercat să evite concedierile prin reducerea cheltuielilor, suspendarea proiectelor și reorganizarea operațiunilor. Compania a anunțat că a plătit asigurări de sănătate tuturor angajaților trimiși în șomaj tehnic din luna aprilie.

De la profit la picaj

Disney este cea mai mare companie media din lume, având o capitalizare bursieră de 226 miliarde de dolari și peste 230.000 de angajați. Divizia sa de parcuri a adus anul trecut venituri de 26 de miliarde de dolari, însă aceasta a fost afectată de măsurile de închidere ale autorităților.

Sursa: libertatea.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture