Doi tineri au fost reținuți după ce ar fi furat catalizatoare în sumă de 250.000 lei

Aceștia s-au dovedit a fi doi frați cu vârstele de 20 și 22 de ani.

0

Doi tineri au fost reținuți în flagrant de angajații Batalionului de patrulare și Reacționare Operativă al DP mun. Chișinău de comun cu ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica, în timp ce sustrăgeu catalizatorul de la automobilul ,,Toyota”, ce era parcat pe str. Melestiu. Aceștia s-au dovedit a fi doi frați cu vârstele de 20 și 22 de ani, originari dintr-o localitate din r.Leova, se arată în comunicatul emis de Direcția de Poliție a mun. Chișinău.

Tinerii au fost escortați la IP Botanica, pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor. Astfel în cadrul măsurilor de investigație și urmărire penală dispuse de către polițiștii IP Botanica, a fost stabilită complicitatea tinerilor în cel puțin 5 cazuri de sustragere a catalizatoarelor pe teritoriul mun. Chișinău. Mai mult decât atât suma pejudiciului cauzată proprietarilor a fost estimată la circa  250 000 lei.

În cadrul audierilor suspecții și-au recunoscut vina, aceștia au comunicat că sustrăgeau catalizatoarele de la automobile și le vindeau cu prețul cuprins între circa 300 și 800 de euro, iar banii erau cheltuiți în scopuri personale.

Menționăm faptul că tinerii au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Aceștia fiind cercetați penal pentru furt, infracțiune care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la circa 4 ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture