Donald Trump s-a răzgândit: „Nu recunosc nimic! Am câștigat alegerile”

Donald Trump pare să se fi răzgândit. Duminică el a postat o nouă serie de mesaje pe Twitter în care afirmă sus și tare că el a câștigat alegerile din 3 noiembrie și că a fost furat la vot. În plus, se dezlănțuie într-un atac furibund asupra fostului său consilier John Bolton, a cărui carte i-a adus deservicii de imagine, scrie digi24.ro

Noile postări pe Twitter ale președintelui american vin după ce presa a scris că pentru prima oară, el a recunoscut că Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, deși și-a menținut afirmațiile nefondate și lipsite de dovezi conform cărora votul a fost fraudat.

Într-adevăr, Donald Trump a scris duminică dimineața pe Twitter: „A câștigat, pentru că alegerile au fost aranjate. Observatorilor nu le-a fost permis accesul, iar voturile au fost intabulate de o companie de stânga radicală, Dominion, cu o reputație proastă și echipament prost care nu s-ar califica nici măcar pentru Texas (pe care l-am câștigat la diferență mare), media tăcută și falsă și mai multe!”

A fost prima dată când președintele exercițiu a folosit verbul „a câștiga” referindu-se la contracandidatul său, Joe Biden.

Primele semne că ar lua în considerare o recunoaștere a victoriei lui Joe Biden apăruseră, însă, încă de vineri: „Cred că timpul ne va spune ce administraţie vom avea, dar orice se va întâmpla în viitor, cine ştie, vă pot spune că această administraţie nu va impune închiderea”, a declarat Donald Trump, cu un ton, remarca AFP, mult mai puţin categoric decât în mesajele postate pe Twitter în care denunţa „fraudarea” alegerilor.

Însă duminică, locatarul de la Casa Albă a revenit, tot pe Twitter, cu o postare scrisă cu majuscule: „Alegeri aranjate! Noi vom câștiga!”

„El a câștigat numai în ochii presei fake news. Nu recunosc nimic! Avem un drum lung înainte. Au fost niște alegeri aranjate!”, a continuat Donald Trump, făcând aluzie că va continua cu demersurile în justiție pentru a contesta votul.

„Nu vom lăsa ca niște alegeri aranjate să ne fure Țara!”, proclamă el în continuare.

Pe de altă parte, Donald Trump dezlănțuie și asupra fostului său consilier pe probleme de securitate națională, John Bolton: „John Bolton a fost una dintre cele mai toante persoane din guvern cu care am avut ‘plăcerea’ să lucrez. Un tip morocănos, plictisitor și tăcut, care nu avea nicio contribuție la problemele de securitate națională în afară de a spune „Păi, hai să mergem la război”. În plus, a făcut publice multe informații clasificate. Un adevărat tont”, a scris Donald Trump.

Sursa: digi24.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture