Donați sânge – salvați o viață

Ziua Mondială a Donatorului este sărbătorită anual pe 14 iunie. Cu acest prilej la Bălți a fost organizată acțiunea „Donați sânge – salvați o viața!”. Aceasta s-a desfășurat în incinta tatruluiu ,,Vasile Alecsandri”. Punctul de donare a fost vizitat de 120 de persoane.

Autoritățile locale și-au exprimat recunoștința față de persoanele, care donează sânge frecvent. Donatorii au primit pungi cu produse alimentare recomandate, după aceasta procedură, certificate și cupe. Viceprimarul orașului, Tatiana Dubițkaia a menționat că donarea de sânge în beneficiul altor oameni este un adevărat act de eroism. Ghenadie Șmulschi, crede că o astfel de acțiune va suplini rezervele stației de sânge din oraș.

Olga Pastuh donează sânge, în mod regulat, de peste 27 de ani. Ea a spus că face acest lucru ca semn de recunoștință pentru viața salvată a fiului ei și este sigură că de-a lungul anilor a ajutat mulți oameni pe drumul spre recuperare. Mulți au venit mai întâi la stația de transfuzie de sânge din necesitate și nu au putut rămâne indiferenți la nenorocirea altcuiva.

. Cei care doresc să doneze sânge pot face acest lucru astăzi, 14 iunie la stația de transfuzie a sângelui, amplasată pe strada Dechabal 113.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture