Două localități din raionul Hâncești au revenit la restricțiile dure

Două localități din raionul Hâncești au revenit la restricțiile dure, anunțate încă la începutul pandemiei COVID-19. Este vorba despre satele Nemțeni și Pogănești, unde se menține gradul de alertă Cod Roșu de COVID.

Potrivit unei hotărâri a Comisiei Raională Extraordinară de Sănătate Publică Hâncești, emisă pe 5 februarie, pentru satele Nemțeni și Pogănești a fost stabilit un plan de măsuri aspre, transmite deschide.md

Astfel, până în data de 28 februarie se interzice activitatea obiectivelor de comerț, alimentație publică, inclusiv alte activități cu excepția magazinelor care vând produse alimentare, mărfuri de primă necesitate, farmaciilor și produselor petroliere.

Totodată, până pe 28 februarie, accesul în lăcașele sfinte este interzis. Astfel, serviciile divine se vor desfășura în aer liber cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

Inspectoratul de Poliție și Centrul de Sănătate Publică din Hâncești vor monitoriza respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

Rata cu cea mai mare incidență de infectare cu COVID-19, în raionul Hâncești, este atestată în satul Nemțeni, mun. Hâncești, satul Pohănești, satul Fîrlădeni, satul Sărata-Galbenă, satul Drăgușeni, satul Bălceana.

Sursa deschide.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture