DUMINICĂ BĂLȚENII AU FĂCUT FAPTE BUNE

De Ziua Faptelor Bune, marcată în data de 2 aprilie, sute de bălțeni și-au unit forțele pentru a organiza mai multe activități de voluntariat. Doritorii, de la mic la mare, au făcut ordine în parcuri, au vopsit terenurile de joacă pentru copii și au îngrijit monumentele istorice. Inițiativa aparține ”Centrului Republican de Voluntariat” și a fost preluată de 10 localități din țară.

La Bălți faptele bune au fost organizate de diferite centre și organizații neguvernamentale, care pe viitor își propun să adune mai mulți voluntari.

Oamenii adunaţi la eveniment spun că faptele bune trebuie făcute în fiecare zi. Ei speră că gestul lor va fi urmat și de ceilalți bălțeni.

În timp ce unii voluntari au făcut ordine în locurile publice,  asociația obștească Caroma Nord, de rând cu Casmed și alte ONG-uri, au ieșit în piața municipală, unde au organizat activități cultural-distractive și au promovat un mod de viață sănătos.

Ziua Faptelor Bune este o mișcare globală, ce unește oameni care fac, sau tind să facă fapte bune. Acest eveniment a fost organizat pentru prima dată în anul 2007, de către o femeie de afaceri din Orientul Mijlociu, împreună cu organizația non-profit. Acțiunea a devenit o tradiție anuală, iar către anul 2015, numărul de participanți a ajuns la aproape un milion la nivel mondial. În acest an, în Republica Moldova, evenimentul a adunat peste 1500 de voluntari.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture