Video// Elevii dârdâie de frig în școli. Din cauza temperaturilor reci, 3 instituții din Bălți au redus durata lecțiilor

Din cauza temperaturilor reci înregistrate în ultima perioadă, câteva instituții de învățământ din Bălți au prescurtat orele cu 10 minute.

Decizia a fost luată de administrațiile școlilor în comun cu direcția de învățământ a primăriei. Părinții au fost informați despre noul regim în care studiază elevii. Totodată părinții ar trebui să anunțe profesorii, dacă copilul nu va merge la școală, pentru că greu suportă frigul din încăperi sau prezintă simptome de răceală.

 

Actualmente trei instituții din Bălți activează cu un program prescurtat. Temperatura medie în sălile de curs ar trebui să fie cuprinsă între 18 și 20 de grade Celsius, iar în sălile de sport trebuie să se mențină 15 – 17 grade Celsius. În cele trei instituții, temperatura medie este de cel mult 17 grade. Prin urmare s-a decis reducerea duratei unei lecții până la 35 de minute.

„Nimeni nu interzice folosirea dispozitivelor de încălzire, dar, din motive de siguranță, acest lucru nu este recomandat. Astfel de măsuri sunt luate înainte de începerea sezonului de încălzire „, a informat Direcția de Învățământ.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture