Elevii și studenții moldoveni care-și fac studiile în România și care au de susținut examene nu vor mai fi nevoiți să stea în izolare 14 zile, dacă nu prezintă simptome de COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ambasada României la Chișinău, relatează agora.md

Astfel, misiunea diplomatică invocă Hotărârea Guvernului României nr.394 din 18 mai 2020. Potrivit acestui act, elevii/studenții, cetățeni români sau cetățeni ai statelor vecine României, cu domiciliul sau reședința în afara României și înmatriculați în unitățile/instituțiile de învățământ de pe teritoriul României, care au de susținut probe sau examene la încheierea ciclurilor de învățământ gimnazial/liceal/universitar, sunt exceptați de la măsura carantinării/izolării, dacă nu prezintă simptome asociate COVID-19.

Anterior, Federația Tinerilor Români de Pretutindeni a înaintat un demers către mai multe instituții în care descrie situația elevilor și studenților basarabeni, care-și fac studiile în România.

Tinerii cereau o soluție și propuneau scoaterea obligativității autoizolării de 14 zile pentru elevii și studenții basarabeni, cu anumite condiții, sau permisiunea de a susține examene online.

Sursa: agora.md