Executivul a aprobat noi măsuri pentru susținerea agricultorilor

În cazul producerii riscului, agricultorii vor fi asigurați financiar și își vor putea desfășura în continuare activitatea sa.

0

Ieri cabinetul de miniștri a aprobat o serie de modificări normative privind asigurarea subvenționată în agricultură. Completările date efectuate au drept scop de a proteja interesele  fermierilor și extinderea posibilităților acestora de asigurare a bunurilor agricole.

Conform noilor prevederi, agricultorii vor avea posibilitatea să asigure nu doar cantitatea recoltei, ci și calitatea acesteia, ceea ce reprezintă un lucru extrem de important. Această completarea este importantă în contextul în care uneori riscul asigurat nu produce pierderi cantitative de recoltă, dar afectează semnificativ calitatea ei – spre exemplu privind aspectul exterior al producției.

A fost aprobată o listă nouă a riscurilor și bunurilor agricole ale căror prime de asigurare se subvenționează din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural. Bunurile date au fost incluse în listă după anumite criterii precum mărimea investițiilor și importanța anumitor culturi sau specii de animale pentru economia națională și securitatea alimentară. Totodată, fiecărui bun agricol îi sunt asociate riscurile specifice acestuia – secetă, inundații, grindină, boli sau patologii ale animalelor și altele. Mai mult ca atât, în cazul producerii riscului, agricultorii vor fi asigurați financiar și își vor putea desfășura în continuare activitatea sa.

Documentul mai prevede excluderea plafonării subvențiilor pentru diferite tipuri de culturi, precum și a obligativității prezentării adeverinței de la primărie privind existența bunurilor asigurate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture