Fălești – în topul celor 3 orașe cu cea mai transparentă administrație publică locală  

Astăzi Primăria orașului Fălești a primit premiul pentru transaparență, după ce a ajuns pe locul 3 în clasament, din cele 60 de localități, participante. Edilul localității susține că meritul aparține întregii echipe din primărie. Iar angajații de aici spun că acest premiu le servește drept un test de autoevaluare. Topul celor mai transparente autorități publice locale a fost realizat de experții (IDIS) ,,Viitorul” împreună cu INEKO Slovacia.

Orașul Fălești a ajuns pe locul 3 în topul celor mai transparente orașe din țară, fiind depășit de municipiile Chișinău și Bălți. Clasamentul celor mai transparente primării din Moldova a fost realizat de Institutul pentru Dezvoltare și inițiative Sociale(IDIS) ,,Viitorul” împreună cu INEKO Slovacia. Expertul, Veaceslav Ioniță a venit și cu câteva recomandări pentru Primăria Fălești, ce vor ajuta la înlăturararea tuturor neajunsurilor. Primarul localității, Alexandru Severin ne-a spus că acest rezulat este meritul tuturor angajaților.

În urma evaluării celor 60 de localități participante, primăria Fălești s-a clasat pe locul 3 cu 56 de puncte din 100. Alexandru Severin spune, că munca depusă de colectivul primăriei, pe parcursul mai multor ani, a ajuns să fie apreciată.

Iar, expertul în politici economice al IDIS “Viitorul”, Veaceslav Ioniţă își dorește ca orașul Fălești să devină un exemplu pentru alte orașe.

De asemenea edilul a menționat că în activitatea primăriei au fost făcute deja modificări, conform recomandărilor, înaintate de experți.

Experții în fiecare an înăspresc cerințele și vin cu recomandări pentru autoritățile locale. Astfel își propun ca primăriile din țara noastră să se compare cu cele din alte țări.

Și angajații primăriei s-au bucurat de premiul pentru transparență primit astăzi. Ei spun că vor munci în continuare, pentru a ajunge pe prima poziție.

Cu o mare diferență de punctaj, municipiul Bălți conduce topul celor mai transparente administrații publice locale. Joi, 16 iulie, primarului de Bălți, Renato Usatîi i-a fost înmânat, premiul pentru cel mai bun rezultat în deschiderea autorităților locale. Institutul pentru Dezvoltare și inițiative Sociale(IDIS) ,,Viitorul” a publicat un alt rating al celor mai deschise autorități locale din Moldova. Conform acestuia, pentru al patrulea an consecutiv, administrația din Bălți își menține poziția de lider, acumulând 76 de puncte din 100 posibile. Orașul Bălți este singurul oraș din Moldova care a asigurat 100% transparență la capitolul achiziții publice și gestionarea proprietății publice, domenii, care în mod tradițional, prezintă o sursă de corupție pentru majoritatea administrațiilor locale din Moldova.

Toate contractele de achiziții publice pot fi găsite pe site-ul primăriei Bălți. Singurul oraș din Moldova care a intrat în clasamentul A + din punct de vedere al transparenței în anii precedenți este municipiul Bălți. În acest an, municipalitatea s-a clasat pe categoria A. Expertul în politici economice,Veaceslav Ioniță a explicat că acest lucru se datorează criteriilor drastice de selecție.

Fălești – în topul celor 3 orașe cu cea mai transparentă administrație publică locală

Fălești – în topul celor 3 orașe cu cea mai transparentă administrație publică locală

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 29. Juli 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture