FMI VINE SĂ MĂSOARE GROAPA

O misiune de evaluare a Fondului Monetar Internaţional va veni la Chişinău la 23 februarie, însă o finanţare din partea fondului ar putea să fie aprobată cel puţin peste jumătate de an. Bucureştiul este gata să dea bani mai degrabă, însă doar după ce va vedea voinţă de reforme la Chişinău, care nu s-a observat până acum, informează glasul.md.

Deşi o echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) se va afla în vizită de lucru la Chişinău în perioada 23-29 februarie curent, aceasta nu are mandat să negocieze un program de asistenţă financiară de care are nevoie stringentă R. Moldova pentru a evita un colaps economic. Misiunea condusă de Ivanna Vladkova-Hollar va avea scopul de a actualiza informaţia privind evoluţiile economice recente şi de a discuta politicile promovate de autorităţi pentru menţinerea stabilităţii macroeconomice şi perfecţionarea guvernării.

Misiunea nu are mandatul să negocieze un program de asistenţă financiară. Rezultatele misiunii nu vor fi discutate de către Consiliul de directori executivi al FMI”, se accentuează într-o declaraţie de presă a reprezentanţei FMI la Chişinău.

Potrivit unor estimări dacă autorităţile moldoveneşti vor urma sfaturile reprezentanţilor Fondului, un acord de finanţare ar putea fi încheiat abia în vară sau chiar în toamnă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture