Focul veșnic de la Complexul Memorial ”Eternitate” a fost deconectat temporar

Ministerul Apărării a apelat, în repetate rânduri, la ajutorul echipelor de la SRL ”Chișinău-gaz” pentru a remedia această situație.

0

Din cauza crizei în sectorul energetic înregistrată în Republica Moldova, focul veșnic de la Complexul Memorial ”Eternitate” a fost deconectat temporar. Decizia dată a fost luată de către Ministerul Apărării. În contextul dat alimentarea cu gaze naturale a Focului veșnic de la Complexul Memorial ”Eternitate” a fost deconectată, până la remedierea sistemului de injecție a gazelor, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Apărării.

Militarii Companiei Garda de Onoare din cadrul Regimentului de Stat Major ”General de brigadă Nicolae Petrică” au preluat flacăra și au transportat-o la Muzeul Gloriei Militare din Brigada de infanterie motorizată ”Ștefan cel Mare”.Menționăm faptul că măsura dată a fost luată în contextul scăderii presiunii gazelor în țevile de alimentare și din motivul altor factori cum ar fi, factorii climaterici, așa cum este vântul puternic, acesta ar putea provoca autostingerea Focului veșnic. În contextul situației create, Ministerul Apărării a solicitat companiei ”Chișinău-gaz” să deconecteze astăzi alimentarea cu gaze naturale a Focului veșnic de la Complexul Memorial ”Eternitate”.

Reamintim faptul că scurgerile de gaze naturale, în astfel de cazuri, pun în pericol securitatea publică. Astfel ca rezultat, Ministerul Apărării a apelat, în repetate rânduri, la ajutorul echipelor de la SRL ”Chișinău-gaz” pentru a remedia această situație care s-a creat. Ca urmare, întreprinderea respectivă a atenționat de mai multe ori instituția de apărare să ia măsuri de siguranță îndeosebi la folosirea gazelor naturale care alimentează Focul veșnic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture