(Foto) Ploaia a făcut prăpăd în raionul Taraclia. Drumuri distruse, păsări înecate și grădini înămolite

După o secetă cumplită, locuitorii oraşului Tvardiţa din raionul Taraclia au fost loviţi de furia apelor. O ploaie care a durat o oră a afectat 50 la sută din gospodării şi a distrus aproape toate drumurile locale. Zeci de păsări au fost înecate, iar grădinile oamenilor – înnămolite.
Urgia a venit peste oraş joi. Primarul localităţii spune că ploaia a durat mai puțin de o oră, dar a produs pagube majore.

Pe 20 august, în urma ploilor torențiale din orașul Tvardița (r. Taraclia) a inundat circa zece gospodării și drumuri.FOTO: TUK

Gepostet von Vremea în Republica Moldova am Samstag, 22. August 2020

„A fost spălat pIetrişul de pe drumuri, apa a intrat şi în casele oamenilor, în beciuri. Grădinile au fost înnămolite şi noroiul a fost scos şi pe drumuri.”, a spus Gheorghi Popov, primarul oraşului Tvardiţa.

12 locuitori deja au cerut ajutor de la autorităţi, iar o comisie raională urmează să stabilească valoare prejudiciilor.

„Nu dispunem de banii necesari pentru a acoperi pagubele înregistrate. Ieri în oraş a fost o comisie raională şi sperăm că o să primim ajutor de la raion.”, a zis Gheorghi Popov, primarul oraşului Tvardiţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Liliana Puşcaşu, ploia abundentă de joi nu a provocat pagube în alte localităţi.

Sursa: publika.md
Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture