Guvernatorul BNM a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, transmite deschide.md.

Oficialii au discutat despre situația financiară a Republicii Moldova și eforturile pe care le depun autoritățile și întreaga societate pentru a depăși criza provocată de pandemie și, în acest, context, despre importanța măsurilor Băncii Naționale în calitatea sa de autoritate monetară și de supraveghere.

În cadrul discuțiilor, guvernatorul Băncii Naționale  a menționat continuitatea deciziilor de politică monetară orientate spre crearea condițiilor monetare pentru susținerea cererii agregate interne și, respectiv, a tendinței ascendente de creditare din Republica Moldova, care să contribuie la asigurarea unui cadru macroeconomic propice recuperării economiei naționale.

La rândul său, ambasadorul SUA a remarcat însemnătatea reformelor din sectorul bancar de la noi pentru reziliența băncilor în fața incertitudinilor cauzate de pandemie, pentru  dezvoltarea economică a Republicii Moldova în general, precum și pentru  menținerea încrederii în acest sens a investitorilor și a partenerilor de dezvoltare.

Dereck J. Hogan a subliniat necesitatea păstrării reformelor realizate cu mult efort în sectorul bancar și a continuării acestora, ceea ce este posibil doar în condițiile independenței băncii centrale,  un element-cheie pentru asigurarea stabilității financiare a Republicii Moldova. În context, s-a menționat importanța înțelegerii acestui imperativ legal și economic – independența Băncii Naționale – de către societate și factorii de înaltă competență ai statului pentru o perspectivă de creștere a nivelului de trai al cetățenilor.

Foto: deschide.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture