Guvernul a anulat decizia privind creditul rusesc

Guvernul a anulat miercuri deciziile anterioare privind creditul rusesc de 200 de milioane de euro, îndeplinind astfel decizia Curţii Constituţionale din 7 mai, care a declarat contractul de împrumut „neconstituţional”. Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă a fost încheiat pe 17 aprilie 2020, apoi a trecut procedura de ratificare în parlament, transmite  Infotag.

Apoi fracţiunile parlamentare de opoziţie Pro Moldova, PAS şi Platforma DA au contestat acordul la Curtea Constituţională, argumentând că „documentul poate conţine dispoziţii care ameninţă suveranitatea naţională a Republicii Moldova”.

În special, critica a fost cauzată de pun ctul potrivit căruia „datoriile întreprinderilor private moldoveneşti faţă de băncile ruseşti s-ar putea transforma într-o datorie de stat”.

Drept urmare, tratatul a fost declarat neconstituţional. Cu toate acestea, autorităţile moldovene mizează pe succesul noilor negocieri cu Rusia, deoarece împrumutul a fost deja inclus în buget.

Sursa: infotag.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture