IGSU a lansat “Campania de prevenire a înecurilor în perioada rece a anului”

Salvatorii  atenționează oamenii  să fie prudenți atunci când pășesc pe gheață, indiferent dacă patinăm sau pescuim la copcă.

0

Campania de prevenire a înecurilor în perioada rece a anului a fost lansată  cu succes de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În contextul dat salvatorii  atenționează oamenii  să fie prudenți atunci când pășesc pe gheață, indiferent dacă patinăm sau pescuim la copcă.

Potrivit statisticilor în Republica Moldova se observă o micșorare semnificativă a cazurilor de înec în comparație cu ceilalți ani. Menționăm faptul că în anul 2002 au fost înregistrate 232 cazuri de înec, iar de la începutul anului 2021, în jur de 77 de persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice. Astfel în anul curent, circa 217 persoane au fost salvate de la înec, datorită intervențiilor  la timp a  salvatorilor IGSU și a salvamarilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture