În capitală un preot a fost amendat cu 25 de mii de lei, pentru că a adunat enoriașii în interiorul bisericii

105

Parohul Bisericii „Sfânta Vinere” din cartierul Poșta Veche, Chișinău, a fost amendat cu 25 de mii de lei, pentru că a ignorat măsurile impuse de către Comisia pentru Situații Excepționale, care sunt lege pe timp de stare de urgență instituită din cauza răspândirii coronavirusului de tip nou sau, cum mai este cunoscut, Covid-19. Informația a fost confirmată pentru Deschide.md de șeful adjunct al Poliției Capitalei, Alexei Grosu.

Potrivit sursei citate, preotul și-a adunat enoriașii în interiorul lăcașului, fapt interzis pe perioada pandemiei. Se recomandă organizarea slujbelor religioase doar afară.

Mitropolia încă nu a venit cu nicio reacție.

Amintim că nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a provocat răspândirea unei asemenea boli este pedepsită cu amendă în mărime de la 22.500 de lei la 25.000 de lei pentru persoane fizice și de la 50.000 de lei la 75.000 de lei pentru persoane juridice. Aceeași faptă soldată din imprudenţă cu vătămarea gravă sau medie a sănătăţii sau cu decesul persoanei se pedepsesc cu închisoare de până la 7 ani.

Sursa: realitatea.md

Cmentariile sunt închise