La Căușeni – 19 cazuri de coronavirus. Medicii spun că au doar 4 aparate de ventilare și echipamente de protecție inadecvate

Spitalele din ţară au nevoie urgentă de ventilatoare, măşti cu filtru şi alte echipamente medicale pentru a lupta cu pandemia de coronavirus. La Spitalul Raional din Căuşeni sunt internaţi 19 pacienţi cu COVID-19. Medicii spun că dacă numărul de cazuri va creşte, situaţia va fi delicată deoarece au doar patru aparate de ventilare.

”Ele mereu sunt testate, este inginer, vin de la Chişinău şi le verifică, dar, din păcate, uneori, ele se mai defectează. În principiu, noi le-am verificat, ele sunt funcţionale, dar noi nu ştim care va fi scenariul. Asta e problema, dacă creşte numărul de pacienţi peste posibilităţile noastre…”, a menționat medicul anestezist la spitalul raional din Căuşeni, Ion Cioban.

Cadrele medicale spun că echipamentele de protecţie pe care le au sunt inadecvate.

”Masca chirurgicală pe care noi o avem nu ne protejează o sută de procente. Noi cunoaştem asta. Avem nevoie de măşti speciale, cu filtru. Noi avem un set de aşa măşti, ele sunt în dotare, dar doar în secţiile speciale”, a spus medicul anestezist la spitalul raional din Căuşeni, Ion Ciobanu.

Şi pentru că situaţia este gravă, medicii s-au adaptat şi depun toate eforturile pentru a îngriji pacienţii şi pentru a-şi proteja în acelaşi timp familiile.

”Aceşti trei medici care din secţia de internare şi infecţie, practic nici nu pleacă acasă. Ei sunt permanent aici, se află în spital”, a afirmat medicul anestezist la spitalul raional din Căuşeni, Ion Ciobanu.

Sursa: timpul.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture