În urma unor furtuni puternice peste 11.000 de locuinţe din Austria au rămas fără electricitate

Furtuni puternice au privat marţi de electricitate mii de persoane în mai multe regiuni din Austria, relatează dpa, anunță AGERPRES.

Un purtător de cuvânt al furnizorului de energie electrică din landul Austria Superioară a declarat că 11.000 dintre clienţii săi au rămas fără electricitate, cele mai multe persoane şi firme fiind afectate în regiunea Schaerding, în apropiere de graniţa cu Germania.

Furtunile, însoţite de vânturi de până la 110 km/oră, au afectat numeroase regiuni din Austria, unde copaci au fost smulşi din rădăcină, drumuri au fost blocate şi reţelele de energie electrică au suferit daune.

Nicio persoană nu a fost rănită, conform informaţiilor iniţiale, deşi echipele de pompieri au fost solicitate să intervină de circa 500 de ori.

Luni, inundaţiile provocate de precipitaţii extrem de abundente au provocat întreruperi ale traficului pe unele şosele din Austria Superioară.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture