ÎNCĂ DOUĂ VINĂRII AU DAT FALIMENT ȘI VOR FI LICHIDATE

Şirul falimentelor din industria vinicolă continuă. Încă două vinării cu tradiţie au fost declarate falite şi vor fi lichidate, scrie Mold-street.

Astfel Curtea de Apel Bălţi a decis pe 25 martie 2016 să aprobe raportul final şi bilanţul de lichidare a Fabricii de Vinuri din Teleneşti prezentat de lichidatorul Petru Rusu.

Instanţa a decis să înceteze procesul simplificat de faliment şi să radieze întreprinderea.

Fabrica de Vinuri din Teleneşti la care şi statul mai deţinea vreo 7% nu mai activează şi nu mai prezenta rapoarte financiare de câţiva ani.

În cazul Costeşti Vin SRL Curtea de Apel Chişinău a decis pe 29 februarie 2016 să treacă la procedura de faliment în vederea lichidării patrimoniului şi dizolvării companiei.

Lichidator a fost desemnat Tudor Ambrosi, care va începe procedurile de valorificare a activelor rămase. De notat că Costeşti Vin are patru fondatori – Dumitru, Natalia şi Nicolae Bivol şi Mihail Diaconu.

În ultimii ani Costeşti Vin era într-un litigiu cu Moldindconbank, care a scos şi vândut o parte din activele fabricii, inclusiv utilajul de producţie a unei firme controlate de afacerişti bulgari şi locali.

În ultimii zece ani ca urmare a embargoului rusesc au intrat în faliment şi au fost lichidate peste 60% din fabricile de vinuri.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture