Informația lui Usatîi, privind vânzarea acțiunilor Avia-Invest s-a confirmat

Proprietarul companiei Komaksavia Airport Invest, Andrei Goncearenko a anunțat vânzarea unui pachet de 95% din Avia-Invest, care are în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit agenției Omega, Goncearenko a anunțat acest lucru pe pagina de facebook a aeroportului Chișinău. Decizia a fost luată după intenția Guvernului Republicii Moldova de a crea o singură societate pe acțiuni „Aeroporturile din Moldova”.

” În decembrie 2019, am primit o ofertă de a deveni acționar al concesionarului  Aeroportului Internațional Chișinău, pe care am acceptat-o pentru a asigura funcționarea și dezvoltarea cu succes a acestui activ important pentru Republica Moldova.”

Cu toate acestea, în lumina planurilor autorităților,  de a crea o companie la nivel național „Aeroporturile Moldovei”, aceste intenții și-au pierdut relevanța, a spus Goncearenko. Adăugând că până la
finalizarea vânzării cotei-parte, toate obligațiile existente către autoritățile și oamenii din Republica Moldova vor fi îndeplinite.”

Este de remarcat faptul că, în ajun de a face acest anunț, liderul Partidului Nostru din opoziție, primarul de Bălți Renato Usatîi a anunțat că, în zilele următoare, Goncearenko intenționează să-și vândă cota-parte  din compania  concesionară a aeroportului, ca urmare a presiunii exercitate asupra lui de un oarecare ,,Vărsător”. Usatîi nu a spus pe cine a avut în vedere, deși se știe că de recent în Moldova, Igor Dodon, președintele țării, preferă să se identifice conform semnului zodiacal „Vărsător”. Administrația sa nu a comentat încă suspiciunile exprimate de opoziție în spațiul  public.

După ce mesajul lui Goncearenko cu privire la vânzarea acțiunilor a apărut pe pagina de facebook a Aeroportului Chișinău, Renato Usatîi a venit cu noi comentarii. El a declarat că este gata să coopereze cu organele de drept din Moldova pentru investigarea concesionării aeroportului din Chișinău.

Drept dovadă că motivele lui Goncearenko de a renunța la aeroport nu sunt deloc cele indicate în declarația postată pe site-ul web al aeroportului, Usatîi a prezentat o altă declarație a lui Goncearenko, care a fost postată pe pagina de Facebook a Aeroportului noaptea, ulterior fiind ștearsă.

Goncearenko deja solicită autorităților moldovenești să ia măsuri împotriva lui Usatîi, care ar fi făcut declarații calomnioase. Însuși Renato Usatîi a promis că se va prezenta personal la procuratură pentru a contribui la clarificarea proceselor privind aeroportul Chișinău.

Информация Усатого о продаже акций Avia-Invest подтвердилась Оппозиционер готов помочь правоохранительным органам Молдовы

Информация Усатого о продаже акций Avia-Invest подтвердиласьОппозиционер готов помочь правоохранительным органам Молдовы

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 20. Februar 2020

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture