Inginerul IT ne-a povestit cum camerele de supraveghere previn criminalitatea

211

Camerele de supraveghere moderne pot înlocui cei mai vigilenți paznici. Acest lucru l-a comunicat canalului BTV inginerul IT Andrei Gogol.Potrivit acestuia, tehnologiile avansează și acum camerele de luat vederi au învățat să „înțeleagă” ce se întâmplă și să reacționeze la o situație periculoasă sau, chiar și la comportamentul antisocial al persoanelor, până  și să apeleze poliția.

În zilele noastre, camerele de supraveghere instalate în parcări, în magazine și pur și simplu pe străzile orașului, nu numai că înregistrează o încălcare a legii, dar pot chiar veni în ajutorul cetățenilor uituci.

Sunt sau nu camerele de supraveghere o interferență în viața privată a persoanelor? Este oare  legală instalarea lor în locuri publice? Sunt sau nu  încălcate drepturile constituționale ale cetățenilor? Întrebările pot fi continuate.

La Moscova,  au fost instalate camere de luat vederi care reacționează la strigăte și țipete. Sistemul este capabil să identifice câteva zeci de cuvinte în discursul oamenilor. Acestea, de exemplu, pot capta și percepe cuvântul „pojar”. De asemenea, percep diferența dintr-o conversație de rutină de strigătele de ajutor. Compania care a dezvoltat echipamentul a explicat că imaginea este evidențiată vizual pe ecranul comun, iar serviciile corespunzătoare sunt informate imediat. Dispozitivele sunt, de asemenea, capabile să distingă persoanele în a căror comportamente, video -analitica a identificat nervozitate sporită. Înregistratoarele video cu microfoane fac parte din sistemul comun de monitorizare și control  al serviciilor urbane. Programul Orașul sigur a fost dezvoltat de Ministerul Rusiei pentru Situații de Urgență.

Inginerul IT ne-a povestit cum camerele de supraveghere previn criminalitatea

Inginerul IT ne-a povestit cum camerele de supraveghere previn criminalitatea

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 8. November 2019

Cmentariile sunt închise