Instituțiile nebancare au acordat, în 2020, împrumuturi de peste 10 miliarde de lei

Datele se conțin într-un raport prezentat de către Comisia Națională a Pieței Financiare, transmite Știri.md.

La sfârșitul anului trecut, în Registrul organizațiilor de creditare nebancară autorizate erau incluse 154 de OCN, care aveau dreptul să desfășoare activități de creditare nebancară. La aceeași dată, licențe pentru desfășurarea activității profesioniste dețineau 228 de asociații de economii și împrumut de categoria A și B și o Asociație Națională Centrală a asociațiilor de economii și împrumut.

Din totalul de împrumuturi în valoare de 10,6 miliarde de lei, cea mai mare parte – 9,6 miliarde de lei – a fost acordată de către sectorul organizațiilor de creditare nebancară, iar restul de către asociațiile de economii și împrumut.

Potrivit raportului, valoarea activelor totale deținute de întreg sectorul de creditare nebancară a înregistrat o scădere cu peste 90 de milioane de lei, constituind 11,7 miliarde de lei, la finele anului de gestiune.

Foto: Știri.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture