Într-un oraș din Germania masca devine obligatorie

Majoritatea germanilor care se mai aventurează afară din case, în pofida precauţiei impuse de noul coronavirus, ies fără să poarte măşti, dar acestea sunt pe cale să devină echipament obligatoriu de protecţie pentru locuitorii din oraşul Jena (est), relatează marţi dpa potrivit Agerpres.

„Peste o săptămână, purtarea măştii care acoperă gura şi nasul va deveni obligatorie în magazine, transportul public şi clădirile publice din Jena”, au anunţat autorităţile din oraşul cu 112.000 de locuitori.

Ordinul care vine de la autorităţile sanitare locale are ca scop protejarea oamenilor care încă sunt nevoiţi să lucreze, în pofida epidemiei, menţionează dpa.

Luni seara, bilanţul oficial al cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Germania a fost de 62.500, cu 563 de decese. Landul central Thuringia, unde se află Jena, are o rată de infectare relativ mică faţă de alte regiuni, cu 35,5 de cazuri la 100.000 de locuitori, în timp ce la nivel naţional această rată este de 75,2.

Potrivit autorităţilor, locuitorii din Jena pot folosi şi şaluri sau bucăţi de pânză pentru a-şi acoperi nasul şi gura, dar sunt încurajaţi să-şi confecţioneze şi propriile măşti.

Autorităţile locale susţin că dispun de suficiente măşti pentru echiparea lucrătorilor din domenii esenţiale, cum sunt medicii, infirmierii sau şoferii de autobuze.

Guvernul de la Berlin le-a recomandat tuturor cetăţenilor să stea acasă în măsura posibilului şi în public să respecte regulile de distanţare socială, pentru a încetini răspândirea virusului. Pe plan naţional nu există obligativitatea de a purta mască.

Luni, autorităţile din Austria au dispus ca toţi cetăţenii să poarte mască de protecţie pentru faţă la cumpărături, decizie ce contravine recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aminteşte dpa.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture