ÎNTREȚINEREA MUMIEI LUI LENIN VA SĂRĂCI BUGETUL RUSIEI

ÎNTREȚINEREA MUMIEI LUI LENIN VA SĂRĂCI BUGETUL RUSIEI

Peste 13 milioane de ruble rusești sau circa 195 mii de dolari SUA vor fi cheltuiți de Federația Rusă pentru întreținerea corpului neînsuflețit a lui Vladimir Lenin.

Astfel, în fiecare zi, pentru întreținerea fostului lider sovietic în Mausoleu vor fi cheltuiți circa 36 de mii de ruble (aproape 540 de dolari SUA), se arată pe portalul de achiziții al Federației Ruse potrivit Eho Moscvî.

În total, lucrările de întreținere a lui Lenin vor costa bugetul Rusiei 13.081.500 ruble, solicitant al sumei fiind Serviciul Federal al Pazei, sub auspiciul căreia se află Mauzoleul din Piața Roșie.

În context, discuțiile privind înmormântarea liderului Revoluției bolșevice, în Federația Rusă, au loc încă de la sfârșitul anilor 80. Recent, președintele rus, Vladimir Putin, a spus că întrebarea privind scoaterea lui Lenin din Mausoleu „nu trebuie să dezbine țara”.

Potrivit sociologilor, mai mult de jumătate din ruși susțin ideea înmormântării lui Vladimir Lenin.

realitatea.md

AVERTISMENT FMI ÎN PRIVINȚA BREXITULUI

Avertisment al Fondului Monetar Internaţional în privinţa ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Părăsirea blocului comunitar va provoca efecte grave pentru economia britanică şi în întreaga lume, susţin reprezentanţii FMI.

Aceiaşi oficiali spun că un asemenea gest ar însemna o lovitură pentru investiţiile din Regat şi, implicit, pentru schimburile comerciale ale ţării. Şi premierul britanic, David Cameron, lansează un avertisment similar.

Părăsirea Uniunii Europene ar însemna un risc major pentru economia Marii Britanii. Suntem mai puternici şi mai în siguranţă ca membri ai Uniunii Europene”, a scris premierul britanic pe contul său de Twitter.

FMI a lansat acest avertisment în aceeaşi zi în care un nou sondaj de opinie indică drept câştigătoare a referendumului tabăra care susţine ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Scrutinul va avea loc pe data de 23 iunie.

digi24.ro

AUSTRIA VREA GARD LA GRANIȚA CU ITALIA

Comisia Europeană s-a declarat marţi ‘extrem de îngrijorată’ de planul Austriei de a construi un gard la frontiera cu Italia pentru a împiedica deplasarea migranţilor prin pasul Brenner, relatează AFP.

Am văzut aceste anunţuri în presă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a executivului european, Natasha Bertaud. Dacă ”aceste proiecte se vor materializa, va trebui să le analizăm foarte serios”, le-a spus ea jurnaliştilor.

Pasul Brenner este esenţial pentru libera circulaţie în interiorul UE”, a declarat oficialul european, adăugând că reintroducerea controalelor temporare la frontierele interne ale spaţiului Schengen ar trebui să fie întotdeauna ”excepţionale şi proporţionale”.

Comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, ”îl va contacta pe ministrul de interne austriac în această după-amiază“, a spus Bertaud. Austria a început marţi să pregătească terenul pentru construcţia unui gard şi instituirea unor filtre pentru a împiedica trecerea migranţilor prin pasul Brenner. Austria are proiecte similare la frontiera cu Ungaria, după ce a instalat deja un astfel de dispozitiv la graniţa slovenă.

După închiderea recentă a rutei Balcanilor, Viena se teme de un nou aflux de migranţi care sosesc în Italia prin Mediterana. ”În acest stadiu, nu există nicio dovadă a unor fluxuri neregulate de migranţi care se deplasează din Grecia către Italia, chiar dacă am observat o creştere a numărului de sosiri în Italia”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, anunţă Agerpres.

stiripesurse.ro

VIRUSUL ZIKA AR PUTEA FI MAI PERICULOS DECÂT SE CREDEA

Virusul Zika ar putea avea efecte mai grave decât se crede până acum, a recunoscut un oficial din Departamentul american de Sănătate. Într-o conferinţă ţinută chiar la Casa Albă, acesta a mai spus şi că răspândirea virusului în Statele Inite ar putea fi mai mare decât s-a estimat iniţial.

Dr. Anne Schuchat, de la Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor, spune că există deja o serie de probleme la nou-născuţi care pot fi puse în legătură cu virusul purtat de ţânţarul Zika. Conform BBC, oficialul a atras atenţia şi că acest tip de ţânţari poate ajunge în mai multe state americane decât o arătau estimările iniţiale.

Problemele provocate de virusul Zika în Brazilia le-au atras atenţia cercetătorilor în urmă cu un an. Până acum încă nu se ştiu prea multe despre efectele acestuia asupra organismului uman şi nici nu există vaccin. Medicii sunt siguri că Zika provoacă microcefalie, în cazul copiilor ale căror mame au fost infectate în timpul sarcinii. În urmă cu circa două luni, specialiştii francezi au afirmat că virusul poate ataca şi creierul persoanelor adulte.

Tot ceea ce ştim până acum despre Zika pare să fie mai înspăimântător decât am crezul la început”, spune dr. Anne Schuchat.

digi24.ro

ZECI DE MORȚI ÎN URMA PRĂBUȘIRII UNUI AUTOBUZ

Cel puţin 22 de persoane au murit marţi, după ce un autobuz a ieşit de pe carosabil şi a căzut de pe o colină într-o zonă montană din estul Nepalului, relatează agenţia AP, citând poliţia nepaleză.

Accidentul s-a produs în apropiere de localitatea Barkhetar, la 200 de kilometri est de capitala Kathmandu.

Autobuzul a ieşit de pe carosabil şi a căzut de pe o colină, de la 200 de metri altitudine, a precizat un oficial din cadrul poliţiei nepaleze, Umesh Khadka.

Alte 20 de persoane au fost rănite în accident, fiind transportate la spital, potrivit unui alt oficial din cadrul poliţiei nepaleze.

mediafax.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture