Inundații fără precedent în Marea Britanie

Furtuna Dennis care s-a abătut peste Marea Britanie în acest weekend a adus în 48 de ore tot atâta cantitate de ploaie cât într-o lună, scrie The Independent.

Sute de rezidenți au fost evacuați din casele inundate, în timp ce căile ferate și drumurile din Marea Britanie au fost perturbate, iar experții au avertizat că inundațiile pot continua încă trei zile.

Una dintre zonele cele mai afectate duminică a fost localitatea Nantgarw, lângă Cardiff, unde străzi întregi se află sub ape.

„Nu am mai văzut așa ceva înainte”, a declarat Paul Mason, directorul grupului Serviciului de salvare împotriva incendiilor și inundațiilor din South Wales, care a efectuat sute de salvări de persoane și animale de companie.

„Am început să primim apeluri la 5 dimineața. Apa era până la marginea ferestrelor, în unele cazuri, așa că am trimis bărci și echipaje, trecând sistematic prin fiecare casă, bătând la uși, încercând să acordăm prioritate persoanelor.”

„Vremea aceasta este fără precedent. Este incredibil și este în tot sudul Țării Galilor. În cei 31 de ani în serviciu, acesta este cea mai rea situație pe care am văzut-o vreodată. ”

Meteorologii britanici au emis luni cinci avertizări „severe” de inundații în trei unități administrative din centrul Angliei, în vreme ce furtunile puternice au lovit Scandinavia și țările baltice. Noile avertizări britanice vin în vreme ce în Țara Galilor continuau eforturile de înlăturare a urmărilor inundațiilor grave din ultimele zile. În Norvegia, multe șosele erau luni impracticabile din cauza vremii grele, iar în Danemarca sunt inundate mai multe localități în zona orașului Kolding. În Estonia, cam 1200 de gospodării au rămas fără curent electric. Furtuna din nordul Europei, numită Denis, a început la sfârșitul săptămânii, provocând haos în transporturi în multe țări europene și având un potențial distrugător mai mare decât furtuna precedentă, numită Ciara.

Британию накрыло беспрецедентное наводнение

Британию накрыло беспрецедентное наводнение

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 18. Februar 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe