Investigarea dosarului delapidării de la CFM continuă. Oleg Tofilat susține că prejudiciul cauzat ar putea depăși suma de 1,2 miliarde de lei

0
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a anunțat astăzi, 13 decembrie că procurorii continuă investigațiile privind delapidarea patrimoniului întreprinderii de stat de către un grup criminal organizat, prin abuz de serviciu, la Calea Ferată. 
În acest sens, la insistența procurorilor, pentru consolidarea forțelor tuturor actorilor implicați, inclusiv la nivel de Guvern, a avut loc o ședință în cadrul Corpului de Control al Prim-ministrului. Urmare a acesteia, în scopul stabilirii cauzelor și condițiilor care au determinat comiterea acestor infracțiuni, a fost dispusă acordarea asistenței la investigarea dosarului de către specialiști din cadrul anumitor instituții abilitate în domeniul financiar, inclusiv Inspecția Financiară și Serviciului Fiscal de Stat.
 Potrivit estimărilor preliminare, prejudiciul cauzat cifrează 250 milioane lei, iar potrivit directorului general al CFM, Oleg Tofilat, suma ar putea depăși 1,2 miliarde lei.
 Procurorii PCCOCS investighează perioada activității întreprinderii cuprinsă între anii 2015-2019, iar în cadrul dosarului penal unor figuranți le-a fost atribuit statutul de învinuit.
Alte date de impact social major urmează să fie comunicate odată cu avansarea investigațiilor, în măsura în care acestea nu ar fi afectate.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture