Israelul intenționează să renunțe treptat la certificatul COVID-19

0

Israelul intenţionează să renunţe treptat la certificatul sanitar, după ce a fost una dintre primele ţări care au instituit această măsură în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, relatează AFP, citează Agerpres

De duminică, 7 februarie, certificatul verde, eliberat persoanelor vaccinate sau recuperate după coronavirus, nu va mai fi cerut în cafenele, restaurante, baruri, săli de sport sau hoteluri, a subliniat Ministerul israelian al Sănătăţii.

Guvernul va publica, în curând, o listă completă a locurilor în care certificatul verde va fi cerut.

Aceste măsuri de relaxare survin într-un moment în care Israelul, care a lansat o vastă campanie de vaccinare, în decembrie 2020, și a introdus certificatul verde în februarie 2021, înregistrează un număr record de contaminări cu varianta Omicron.

Aproximativ 60.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore și 2.618 de pacienți sunt internați, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Potrivit epidemiologului Nadav Davidovitch, membru al unui grup de experți care consiliază guvernul, „menţinerea certificatului verde în forma sa actuală poate crea false asigurări”.

Certificatul sanitar nu reduce infecţiile în spațiile închise, precum teatrele. Ar trebui folosit, în primul rând, pentru locuri cu risc ridicat, cum ar fi spitalele, căminele de bătrâni sau evenimentele în la care se consumă alimente, se cântă și dansează, a adăugat el.

Cu toate acestea, renunţarea la certificat ar fi o greșeală, a apreciat, de asemenea, Nadav Davidovitch.

Certificatul sanitar va fi necesar pentru a participa la evenimente cu risc ridicat, cum sunt petrecerile, a anunțat biroul premierului israelian Naftali Bennett, indicând faptul că testele PCR nu vor mai fi obligatorii pentru călătorii care părăsesc Israelul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe