Japonia va oferi Moldovei un grant de 240 de milioane de lei

Ministrul afacerilor interne, Ana Revenco a precizat că a fost semnat un acord de cooperare economică pentru inițierea unui proiect care are menirea de a îmbunătăți echipamentele de prevenire a incendiilor.

0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va recepționa circa 19 autospeciale de intervenție în caz de incendii. Acestea vor ajunge în 6 regiuni ale țării și vor deservi în jur de un milion de cetățeni. Autospecialele vor fi procurate dintr-un grant, în valoare de aproximativ 240 de milioane de lei, oferit de Guvernul Japoniei, transmite IPN.

Ministrul afacerilor interne, Ana Revenco,în contextul dat a precizat vineri, în cadrul unui briefing de presă, că a fost semnat un acord de cooperare economică pentru inițierea unui proiect care are menirea de a îmbunătăți echipamentele de prevenire a incendiilor.

„Proiectul dat va fi implementat cu suportul Guvernului Japoniei, acesta la rândul său va oferi un grant, în valoare de circa 1,55 miliarde yeni japonezi, suma echivalentă cu aproape 240 milioane lei. Mai mult decât atât acest grant va fi utilizat pentru procurarea din Japonia și livrarea în Republica Moldova a 19 autospeciale de intervenție pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Aceste autospeciale vor ajunge în 6 regiuni ale țării și vor deservi circa un milion de cetățeni”, a specificat ministrul afacerilor interne.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama, a menționat că Guvernul Japoniei a început să susțină Republica Moldova încă din primii ani de independență a țării, oferindu-i, pentru prima dată, în anul 1993, un lot de vaccinuri și medicamente în valoare de circa 2 milioane de dolari.

„De atunci, programele japoneze de asistență pentru dezvoltare au vizat o adevărată multitudine de domenii, începând cu agricultura și ocrotirea sănătății, care au drept scop consolidarea creșterii economice durabile și îmbunătățirea calității vieții moldovenilor, și până la protejarea patrimoniului național și promovarea artelor și culturii”, a subliniat ambasadorul Japoniei.

Menționăm faptul că în același timp, Yoshihiro Katayama a subliniat faptul că, prin organizarea traningurilor și a vizitelor de studii, cunoștințele japonezilor au fost împărtășite cu sute de experți și funcționari moldoveni, „care continuă să muncească pentru binele societății”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture