Joe Biden face apel la americani: Purtarea măştii „nu este o declaraţie politică”

Purtarea măştii „nu este o declaraţie politică”, a afirmat luni preşedintele ales al SUA, Joe Biden, care şi-a „implorat” compatrioţii să se protejeze pe ei înşişi şi să-i protejeze şi pe ceilalţi în faţa epidemiei de COVID-19, scrie digi24.ro

„Vă implor, purtaţi mască. Faceţi-o pentru voi, faceţi-o pentru vecinul vostru. O mască nu este o declaraţie politică, ci un mod bun de a începe să unim această ţară”, a spus Joe Biden, potrivit Agerpres, într-o alocuţiune la Wilmington, în statul Delaware.

„Scopul măştii nu este să vă facă viaţa mai puţin confortabilă sau să vă răpească ceva, ci, dimpotrivă, să revenim la normalitate cât mai rapid posibil, iar măştile sunt cruciale în a reuşi”, a pledat el.

Biden a anunţat crearea unui comitet consultativ, compus din oameni de ştiinţă şi experţi în sănătate publică, pentru a încerca să oprească epidemia de COVID-19 în SUA.

Comitetul va ajuta la stabilirea unei foi de parcurs pe care Biden să o urmeze după învestirea sa la Casa Albă pe 20 ianuarie.

Biden nu a dat detalii despre plan, dar a repetat marile axe ale politicii sale sanitare: campanie masivă de teste rapide, prioritate la vaccinare pentru persoanele expuse la risc, creşterea producţiei de echipamente de protecţie şi ajutor financiar pentru micile afaceri şi şcoli.

„Tocmai am aflat o veste bună în această luptă odată cu anunţarea de progrese spre un vaccin eficace”, a afirmat Biden după anunţul laboratoarelor Pfizer şi BioNTech conform căruia vaccinul lor candidat are o eficacitate de peste 90% contra COVID-19.

Preşedintele ales a subliniat totuşi că un vaccin fiabil nu va fi distribuit în masă mai devreme de câteva luni şi că Statele Unite au în faţă „o iarnă foarte sumbră”.

Sursa: digi24.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture