Jurnaliștii străini vor vizita Moldova pentru a descoperi vinul autohton

247

Un număr de 12 jurnaliști străini, reprezentanți ai presei de specialitate de talie mondială din domeniul vinului, vizitează Republica Moldova în ajunul celei de-a 18-a ediții a Zilei Naționale a Vinului.

Timp de câteva zile, în perioada 19-23 august 2019, jurnaliștii vor cunoaște Vinul Moldovei și tradițiile milenare în vinificație, după care vor vizita mai multe vinării din țară, transmite  la Moldpres.md.

Vizita jurnaliștilor străini a fost organizată pentru a le prezenta țara noastră și sectorul vitivinicol, pentru ca aceștia să cunoască vinul Moldovei și pe oamenii care muncesc în podgorii și produc vinul moldovenesc.

Jurnaliștii o să viziteze mai multe vinării din toată țara, o să aibă întâlniri cu vinificatorii, pentru ca din prima sursă să vadă cum trăiește sectorul nostru vitivinicol. Oaspeții vor mai descoperi și gastronomia țării noastre”, a precizat Gheorghe Arpentin.

Cei 12 jurnaliști vin din țări precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Germania, Elveția, Austria, Canada, Belgia și Franța.

În Registru vitivinicol al Republicii Moldovei sunt înregistrate 187 de vinării. Recolta record de struguri, înregistrată în Republica Moldova în anul vitivinicol 2018-2019, a urcat țara noastră în Top-20 producători mondiali.

Cmentariile sunt închise