La Orhei va fi edificat un monument în memoria victimelor Holocaustului

Monumentul va fi amplasat pe Aleea monumentelor din strada Vasile Lupu din municipiul Orhei.

Un monument în memoria victimelor Holocaustului va fi edificat la Orhei. Decizia dată a fost aprobată de Guvern în cadrul ședinței de azi.

Drept urmare executivul a aprobat proiectul de lege pentru edificarea unui monument în memoria victimelor Holocaustului. Monumentul va fi amplasată pe Aleea monumentelor din strada Vasile Lupu din municipiul Orhei, se arată în comunicatul emis de Guvern.

Cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect, executarea și edificarea monumentului, dar și pentru amenajarea terenului aferent, vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare ale bugetului municipiului Orhei.

Potrivit datelor istorice, aproximativ 4000 de evrei din raionul Orhei au fost victime ale genocidului din 1941-1945.
Tot astăzi, a fost aprobat proiectul hotărârii de Guvern care prevede ridicarea unui monument în memoria lui Nicolae Titulescu. Lucrarea ar urma să fie amplasată în Chișinău, în scuarul străzilor Decebal cu N. Titulescu, la inițiativa Fundației Europene Titulescu din România și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”.

Menționăm fatul că Nicolae Titulescu a fost diplomat, jurist, profesor universitar și om politic român. În repetate rânduri a fost ministru al afacerilor străine, dar și ministru plenipotențiar, președinte al Ligii Națiunilor și membru titular al Academiei Române.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture