Laborator de fabricare a drogurilor într-un apartament din Chişinău

145

Un grup de persoane, bănuite de cultivarea plantelor de cânepă, prelucrarea și comercializarea marijuanei, precum și de contrabanda cu stupefiante a fost reținut de oamenii legii.

Este vorba despre trei persoane, cu vârstele cuprinse între 20 și 25 de ani, transmite Știri.md.

Potrivit poliției, aceștia au amenajat un laborator într-un apartament din Capitală, unde cultivau, prelucrau și repartizau marijuana în doze de consum.

La data de 21 ianuarie 2020, având informația precum că unul din membrii grupului intenționează să transporte o cantitate de droguri pentru comercializare, ofițerii antidrog au efectuat acțiuni de urmărire penală, fiind reținute trei persoane.

În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistate plante de cânepă uscate, pregătite pentru prelucrare, mai multe pungi cu marijuană, obiecte destinate producerii, prelucrării și consumului drogurilor.

Astfel, polițiștii au ridicat de la domiciliul unui membru o cantitate de aproximativ 0,5 kg de marijuană, iar la domiciliul unei alte persoane peste 150 de pastile psihotrope de tip Subutex și Alprazolam aduse pe cale de contrabanda din Franța.

Drogurile erau realizate cu 100-150 lei per gram, iar o pastila de Subutex cu 800-1.000 lei.

Dacă drogurile erau vândute, atunci aceștia urmau să obțină un venit de aproximativ 200.000 lei.

Persoanele au fost reținute preventiv pentru 72 ore, iar procurorii urmează să solicite plasarea acestora în arest pentru 30 de zile.

Aceștia riscă până la 15 ani de pușcărie.

Cmentariile sunt închise