Lege în vigoare: Cum va fi stabilit prețul la carburanți în R. Moldova

Decretul de promulgare și legea pentru modificarea legii privind piața produselor petroliere au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial. Astfel, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, în termen de o lună, va elabora și va aproba Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la carburanți, comunică MOLDPRES.

Noua lege are scopul de a stopa abuzurile din domeniu, prin crearea în perspectivă a unui mediu economic bazat pe principiile economiei de piață. Legea a fost adoptată în lectură finală la data de 9 aprilie.

Conform noii metodologii, prețurile se vor calcula ținând cont de fluctuațiile existente la bursele internaționale și regionale (Platts). Prețurile vor fi calculate per litru, separat pentru fiecare tip de produs și partidă importată. Periodicitatea propusă pentru recalculare este de 14 zile.

În ultimele luni, prețul la benzină și motorină a crescut semnificativ.

Foto: Știri.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture