Legea Bugetului de Stat 2021, modificată. Guvernul are mână liberă pentru achitarea datoriei curente față de Gazprom

Gazprom a informat zilele trecute autoritățile de la Chișinău despre sistarea livrării gazelor naturale, în cazul în care, în decurs de circa 48 de ore, nu va primi plata datorată pentru data de 22 noiembrie pentru gazul furnizat.

0

Parlamentul a votat în ultima lectură modificarea legii Bugetului de Stat 2021. Documentul a fost adoptat în regim de urgență ca urmare a necesității alocării mijloacelor bănești pentru achitarea plăților curente către Gazprom pentru gazul furnizat către R.Moldova în perioada octombrie-noiembrie, transmite deschide.md.

Menționăm faptul că, Gazprom a informat zilele trecute autoritățile de la Chișinău despre sistarea livrării gazelor naturale, în cazul în care, în decurs de circa 48 de ore, nu va primi plata datorată pentru data de 22 noiembrie pentru gazul furnizat.

În contextul dat, vicepremierul Andrei Spînu a declarat că pentru achitarea datoriilor către Gazprom vor fi folosiți banii alocați anterior de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale întreprinderii „Energocom”, care au rămas necheltuiți. Este vorba de 1,4 miliarde de lei.

Ca urmare, R.Moldova s-a adresat către Gazprom cu o solicitare de a nu sista livrarea gazelor naturale, promițând că va achita plata pentru gazul consumat în perioada octombrie-noiembrie până la data de 26 noiembrie. Reprezentanții concernului rus au anunțat că au căzut de acord cu cererea respectivă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture